Vinylbutikker på Gran Canaria
Findes der pladebutikker på Gran Canaria? Hvor ligger der pladebutikker på Gran Canaria? Det var de store spørgsmål, der opstod, da Generalen befalede en tur til Playa del ingles på Gran Canaria.
Det viser sig faktisk at der ER en pladeforretning på Gran Canaria, så her følger en anmeldelse af denne pladebiks.
Jagten begynder
Vi boede i Playa del ingles, der ligger på Gran Canarias sydkyst, den eneste vinylbutik på øen ligger inde i Las Palmas hovedstaden. Så det var op i en linje 30 og derefter 45 minutters bustur med 60 svedende turister, der alle sad og kæftede op hele vejen. Godt man er sådan et tolerant menneske.
Vel ankommet til busstationen, skulle de sædvanlige tiggere og bumser, der altid holder til sådan et sted undgåes. De ville nok være i stand til at tjene mere, hvis de stod ved taxaholdepladsen – os der kører i bus er jo ikke ligefrem rige.
Der var stadig en 600 meters gang gennem de små gader for at komme hen til pladebutikken. Den ligger på Paseo de Tomás Morales, 29, 35003 Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas, Spain.
33 Revoluciones
Vel ankommet kiggede jeg ind i et aflangt rum, hvor der var små 10.000 plader. Det hele opdelt i to kategorier. “Pop” og “Rock”. sorteret fra A til Z. Der var enkelte underkategorier under rock, en “indie, alternative, 80es synth wave” kategori og “heavy metal”. Det var jo til at gå til.
Nu skrev jeg sorteret, det er en sandhed med modifikationer, for alle plader var bare kastet ned i skufferne uden yderligere sortering, så Kate Bush stod foran Boston og så videre. Der var ingen kære mor, det hele måtte bladres igennem! Ud over de sorterede plader, ligger der adskillige flyttekasser med usorterede vinylplader under kasserne med sorterede plader.
Ud over at det hele roder i bogstavkategorierne, så stod pladerne alt for tæt, så jeg var tvunget til at tage en god håndfuld op for at kunne bladre. Desværre var mange af pladerne ikke i plasticsleeve, eller plastik som vi kender det hjemmefra.
Unødigt slid øv!
Det giver et anseeligt edgewear på alle pladerne. Det faktum at der ikke var plasticcovers på pladerne gjorde også at prisen var skrevet med blyant i coveret inden for. Så skulle man se prisen på en plade, måtte den op af kassen og så kunne man kigge på prisen i papcoveret. Ikke ligefrem brugervenligt. Det giver også en masse ekstra slid på covers.
Udvalget af plader var som skrevet enormt, der var mange fede og sjældne plader i mellem – mange af dem i spanske tryk naturligvis. Så står du og mangler en The Smiths The Smiths i Madrid-pres, så er det der du skal lede. Mange af pladerne får nok lov at stå i lang tid endnu.
Fine plader men!
Priserne på pladerne var helt i skoven. Meat Loaf “bat out of hell” der er solgt i over 20 millioner eksemplarer, kan du få i de danske vinylsalgsgrupper på Facebook for 50 kroner, den kostede her 18 euro. 130 kroner! The Cure maxisingler der i Dk koster 40-60 kroner kostede her 110-130 kroner. Ulempen ved monopol er at så stiger priserne åbenbart. Til gengæld, hvis du lige står og mangler 150 Bob Dylan plader, og er ligeglade med prisen, så er 33 Revoluciones stedet for dig.
Der handles kun brugte plader i denne butik, så ingen bootlegs eller reissues her. Udvalget af 7tommer plader var ikke særligt stort og de var ikke sorteret, men kastet op på hylder langs væggen.
Det var en rodet butik med et kæmpeudvalg og astronomiske priser. Ejeren var dog ganske gemytlig og snakkesaglig.
Alt i alt fint udvalg i et noget rodet og dyr butik.
Læs med næste gang når vi cruiser efter plader i Washington DC.